FRI FRAGT VED KØB OVER 399,-

Om hør


Hør er et naturligt materiale, der bliver fremstillet af hørplanten (Linum usitatissimun).
Hørplanten er spinkel og med sin kønne blå blomst står den i fuldt flor midt om sommeren, hvor den med sine fem kronblade kun åbner sig i solskinsvejr.
Brugen af hør går tusinder af år tilbage. Fibrene udvindes fra hørstammen, for derefter at blive forarbejdet og vævet til et raffineret tekstil, man kalder linned.
Som en af de ældste kultiverede fibre i verden er hør blevet dyrket og vævet i hele Mellemøsten gennem mindst 5.000 år, hvor materialet var højt værdsat, på grund af det var slidstærk og samtidigt smukt, hvilket også gjorde det til en vigtig eksporthandelsvare.
Det optimale klima, for dyrkning af hør, er kølige og fugtige omgivelser og omkring år 1100 spredte dyrkningen sig til lande i det nordlige Europa og Østeuropa såsom de baltiske lande.
Efterfølgende steg den internationale efterspørgsel efter naturfibre, og interessen for hørprodukterne blev fornyet. Linnedindustrien trives i dag på højt niveau i Holland, Belgien og Frankrig, hvor høravlere gennem generationer og med dygtighed har dyrker dette fantastiske produkt.
Ud over at hørstof har en unik evne til at absorbere fugt, er det også hurtigt til at tørre igen.
Hørfibrene, som stoffet produceres af, er nemlig hule og har derfor en super reguleringsevne og føles dejlig kølig om sommeren og holder på varmen om vinteren.